Mendimtarët historike Integrale: Aurobindo, Yoga tij integral dhe Vizioni Integrale

nga redaktori

Nëse ka pasur një vizionar i cili helmed Lëvizjen Integrale edhe para lindjes së saj, ajo ishte Sri Aurobindo Ghose, Yogi shquar, filozof, poet dhe aktivist politik nga India. Sri Aurobindo, pasi ai është quajtur dashuri nga adhuruesit e tij, është një mendimtar Integrale pionier filozofi Yoga Integrale e të cilëve frymëzoi Ken Wilber dhe të tjerët për të zhvilluar konceptin e Lëvizjes Integrale. Integralism mund të thuhet se ka lindur në veprat e Sri Aurobindo, veçanërisht letrat e tij në Yoga dhe Sinteza e Yoga. Edhe pse Aurobindo nuk u fokusua shumë në aspektin politik të filozofisë, objektivi i tij ishte â € œtransformationâ € të llojit më të lartë, llojin e cila përfshin të gjitha aspektet â € "fizike, vitale, mendore, psikike dhe shpirtërore - në një â € œsupramentalâ € shtetit apo atë që quhet supermind. Duke mbrojtur Yoga Integrale, Sri Aurobindo kërkuar për të sjellë në lidhje me një reformë botërore përmes vetëdijes integrale.

Jeta e hershme e Sri Aurobindo s: Lindur në vitin 1872 në Indi, Sri Aurobindo kishte një jetë plot ngjarje para se ai u largua në botën e spiritualitetit. Pas arsimit në Angli, ai u bashkua në shërbim shtetëror në Baroda dhe mësuar kulturën indiane, gjuhë dhe filozofi.

Edhe pse babai i tij donte për të mbajtur atë larg nga kultura indiane, Sri Aurobindo mori interes akute në praktikat indiane kulturore, shpirtërore dhe lëvizje politike. Ai u bë një aktivist politik i cili u arrestua për banter tij skandaloze dhe sulm kundër sundimit britanik në Indi gjatë 1900 në vitin 1950. Ai ishte një nga aktivistët më të forta të linjës së ashpër politike që do të bëjë asgjë për ta kushtëzojë dhënien britanik liri të plotë për Indi. Aktivizmi i tij u kthye ngadalë shpirtëror për shkak të praktikave të tij yogic. Në një nga episodet e tij në burg, ai pati një vizion në të cilën hyjnore udhëhequr atë për të filluar një lëvizje shpirtërore. Kjo bëri luftëtar gjallë lirisë politike për të ikur në koloni pastaj francez të Pondicherry dhe të angazhohen në praktika shpirtërore të një lloji të veçantë. Në Pondicherry, ai themeloi Aurobindo Ashram, nga e cila ai dhe bashkëpunëtori i tij shpirtëror Nëna jepet mësimet shpirtërore për njerëzit në të gjithë botën.

Këtu lindi Yoga integrale, pamje të një vizionar shpirtëror se si bota duhet të jetë (në vend, do të jetë) në qoftë se ka â € œintegralâ € apo rritja e plotë në të gjitha sferat e jetës. Sri Aurobindo, pavarësisht nga të qënit një udhëheqës shpirtëror dhe Yogi, është gjithashtu një poet i cili ka kompozuar / shkruar Saviriti, një poemë epike në vargun e zbrazët prej rreth 24,000 linjave.

Çfarë është â € œIntegralâ € për Yoga Integrale? Sri Aurobindo mbrojti në mësimet e tij se Yoga Integrale ose â € œPurna Yogaâ € nënkupton yoga plotë që ndihmon në transformimin dhe kapërcimin e njerëzimit nga gjendjes aktuale të ekzistencës të një eprori apo çfarë ai e quajti, një â € œsupramentalâ € gjendje e qenies. Yoga Integrale, në përgjithësi, do të thotë një proces € œThe e bashkimit të të gjitha pjesëve të një të qenit me hyjnore dhe shndërrimit të të gjitha elementeve të luhatje në një gjendje të harmonishëm të larta hyjnore vetëdija dhe € existenceâ (definicion Wikipedia). Në përkufizimin e tij, Sri Aurobindo thotë se Yoga Integrali është një rrugë e shenjte drejt Hyjnores. Mendimi i tij Integrali është e dukshme në serinë e tij të Letrave në Yoga dhe sintezën e Yoga.

Sri Aurobindo konsideruar ndërgjegjen e tanishme njeriut mendore të jetë një â € œtransitionalâ € fazë e atyreve të tokës e evolucionit. Ai besonte se qytetërimi ynë i tanishëm është në â € œbrink e një leapâ € evolucionar dhe ne jemi në një â € œgreater, madhe, supramental € experiencea të jetës. Zhvillimi integral do të thotë transformimin e të gjithë qenies, përfshirë transformimin e fizik, Vital, mendore, psikike, elementet shpirtërore të vetë tonë. Asgjë nuk është lënë pas. Një nivel të vetëdijes kapërcen tjetrit, duke mos përjashtuar atë, por duke përfshirë atë në rritjen e saj drejt një state. lartë Yoga Integrale përfshin shkon përtej ndërgjegjes sipërfaqe në atë të jetës më të madh të ndërgjegjes së brendshme për të jetuar jetën shpirtërore. Yoga është â € € œintegralâ në kuptimin që kjo nuk përjashton asnjë fazat e ekzistencës as injoron çdo elemente të qenies. Çdo gjë â € "nga e jashtme Qenia në Psychic Qenies është e rëndësishme. Në të njëjtën mënyrë, Yoga nuk ka vetëm të predikuar në lidhje me arritjen e Hyjninë ose â € œnirvanaâ € në fund, por duke sjellë ndryshime në botën fizike, si edhe. Objektivi i tij është të arrijë një â € œintegral Resulta € përmes një â € œintegral methodâ €.

Integralism, Aurobindo dhe Wilber: teoria Integral Sri Aurobindo shtrihej përtej shpirtërore dhe individit. Vizioni i tij mbrojti një transformim shoqëror shumë. Ai tha se ky është shpirti dhe fryma që drejtojë transformimin shoqëror / jashtme. Edhe pse Shpirti është në fillim fshehur dhe okult, ajo vjen kur koha është pjekur. Në ndërkohë, Fryma udhëzon mendjen për të ndjekur kursin e vet. Pas disa faza të zhvillimit, Â mendja kontrollon egon tonë dhe gjendjen vitale të qenies, duke mundësuar perspektivë objektive dhe reformën potencialit njerëzor. Në gjendjen më të lartë të zhvillimit mendor, ose çfarë Wilber dhe Don Beck do ta quajmë â € œintegralâ € gjendjen e vetëdijes, â € œA zgjidhja e vërtetë për problemet e njerëzimit bëhet e dukshme në kontekstin e një transformimi radikal të jetës njerëzore, në një formë të hyjnore existence.â €

Wilber është frymëzuar nga Aurobindo s â € œintegralâ € gjendje të vetëdijes. Besimi SRI Aurobindo se njerëzimi është në prag të një evolucioni të madh (një â € œsupramentalâ € evolucionit), përkoi me Spiral Dynamics Don Beck dhe duke menduar Integrale Wilber së. Duke u frymëzuar nga shtetet Sri Aurobindo e të ndërgjegjes dhe nevojën për rritjen (dhe përfshirjen e) të gjitha sferat e jetës, Wilber propozoi Aqal e tij (All-kuadrate-gjitha-nivelet) teori. Në këtë mënyrë, Sri Aurobindo është bërë një kontribues i madh për filozofinë Integrale dhe një nga mendimtarët historike të linjës Integrale e mendimit.

Vizioni Aurobindo për botën dhe njerëzimin në përgjithësi shumë e shprehu qëndrimin e tij si një mendimtar Integrale. Në ëndrrat e tij të tretë dhe të pestë, dorëzohet në ditën e pavarësisë së Indisë, Aurobindo shpreh ëndrrën e tij për një â € œA shtet globale në të cilën siguria e botës u sigurua dhe një ndjenjë të harmonisë dhe të harmonisë zhvilluar midis popujve të botës. â € Në ëndrrën e tij të pestë, ai ëndërron të â € œhumanity të rritet në një fazë të re të qenies, një lloj të ri të jetës apo një specie të re që mund të kapërcejnë kufizimet e tanishme € constitution.â njerëzore

Lidhjet Referenca:

1. Jeta dhe Veprat e Sri Aurobindo

2. Sri Aurobindo e Yoga Integrale dhe përbërësit e tij

3. M. Alan Kazlev në Sri Aurobindo dhe Wilber në Wilber dhe Aurobindo

4. Psikologjia integrale e Sri Aurobindo

5. Sri Aurobindo së Pesë Ëndrrat dhe Transformimi Triple

Previous post:

Next Post: