Spiritualiteti Integrale Wilber s â € "Pjesa V: Wilber përmes lenteve shpirtërore

nga redaktori

Wilber dhe Shpirtërore Integral - Tema ka qenë shumë diskutuar që nga publikimi i librit të shpirtërore integral në vitin 2006. Shpirtërore Integrale vë në dyshim të ardhmen e spiritualitetit në një botë moderne dhe postmoderne ku â € œmetaphysicalâ € është jashtë kontekstit dhe racionaliteti refuzon gjithçka mitik. Seritë e posteve në â € œ Shpirtërore Integrale Wilber s â € analizon fazën postmetaphysical të fesë dhe vizionin integrale shpirtërore të Wilber siç përshkruhet në punën e tij, spiritualiteti integrale. Ne analizuar nevojën e fesë për të lëvizur nga metafizikës në Pjesën I, grilë Wilber-Combs në Pjesën II dhe Pjesën III, kritikave kundër Wilber në Pjesën IV dhe tani, ne kemi ardhur në Pjesën V të serisë. Në këtë post, ne do të reflektojë mbi perspektivat integrale dhe shpirtërore Wilber dhe çfarë njerëz të ndryshëm mbajnë ligjerata për të njëjtën.

Ynë Previous post, â Spiritualiteti Integrale € œWilber s â € "Pjesa IV: Një Kritik Overviewâ € ishte frymëzuar kryesisht nga ese kritiku i shquar Wilber Frank Visser e titulluar, Â â € œLord, na japin Integral, por pa Hype: një rishikim të Integrale Spiritualityâ €. Ajo glossed mbi defektet e shpirtërore Integrale, e drejta nga gabimet tipografike për të metat në stil të ndërprerjeve në prezantimin e integruar të temës të mungesës së hulumtimit / shembujve racionale. Në këtë post, ne do të analizojnë të â € spiritualityâ œintegral € i përhapur në të gjithë punën e Wilber.

Spiritualiteti Integrale në punën Wilber s: Wilber është shpjeguar në mënyra shumëfarësh â € "puna e tij ka qenë në krahasim me një hartë të plotë të njohurive që shpjegon zhvillimin e vetëdijes njerëzore dhe çfarë shtrihet në të ardhmen. Por Graham Ross shikon Wilber nëpërmjet një lente të ndryshme krejt â € "ai percepton Wilber dhe punën e tij përmes gjuhës së metafora. Në artikullin e tij, â € œThe Spiritualiteti integrale e Wilberâ €, Graham Ross vlerëson punën Wilber përmes filtrave metaforike si â € œresonating kujtesë e spiritâ €, â € œintegral € shpirtërore visionâ, një udhëzues € œA te shpirtërore practiceâ €, â € œA shpirtërore meta-SYSTEMA €, â € œinterpretive harta e shpirtërore experiencea € dhe si â € mandalaâ œkosmic shpirtërore € etj Ka arsye për këtë analizë, ai mendon, është se Wilber nuk mund të ngushtë në një metaforë të veçantë të dhënë vëllimi i tij pjellor i punës.

1. Shpirti është imanente: Jo çdo shkrimtar në integralism ka këtë kapacitet për të frymëzuar lexuesit dhe përkujtoju atyre të Njëshmërisë tonë dhe vetë shpirtërore. Ross thotë: â € œWithin trupi i shkrimeve Ken Wilber janë shumë pasazhe të cilat ndajnë këtë kapacitet frymëzues: kujtuar mua nga mënyrat e të qenit që unë vlerësoj dhe aspirojnë për të. Ata vijnë nga vendet e autoritative thellë ditur në Wilber, dhe janë identifikuar në mënyra të ndryshme në traditat shpirtërore si Një shije, origjinale Face, zbrazëti, Suchness, Dëshmitarëve dhe ndërgjegjësimi gjithnjë të pranishëm. Më i spikatur janë ato të shkruara në një lirik, në kohë indiferent stil, poetike e cila aludon në cilësi të pashprehur e transhendente experience.â € shpirtërore

Këta-elemente kujtesë janë të shpërndara në të gjithë â € e tij të punës ", ajo mund të jetë e thjeshtë, e drejtpërdrejtë zëri i parë personi si në One shijen e tij â € œWorked gjithë në mëngjes, hulumtim dhe lexim, duke shikuar të luajë rrezet e diellit nëpërmjet bie dëborë. Dielli nuk është i verdhë sot, ajo është e bardhë, si bora, kështu që unë jam i rrethuar nga e bardhë në të bardhë, vetëm për vetëm. Boshllëku absolut, dritë e butë e qartë, është ajo që të gjithë duket, shimmering në vetvete në murmurs melankolik. Unë jam lëshuar në zbrazëti, dhe të gjitha është rrezatues në këtë qartë € dritë day.â

Ose, ajo mund të jetë në zë të dytë-person si në këtë linjë, â € œLet ne, atëherë, Ti-dhe-unë, bashkë njoh kush dhe çfarë jemi. Dhe unë do të jem me ty deri në skajet e botës, dhe ju do të jetë me mua, sepse ka vetëm një vetë, që është mrekulli e Spirit.â € frymëzim Ndonjëherë shpirtërore është shtatzënë në zë të tretë-person kur Wilber përshkruan epërsi në ekstazë, â € œAnd atje, të fshehur në shpellën e fshehtë e zemrës, ku Perëndia dhe perëndeshë më në fund të bashkuar, ku Emptiness përfshin të gjitha Form si të humburit dhe të gjeti të dashur, ku Eternity gëzim i këndon lavdisë së kohës fisnik, ku Shiva pakontrolluar swoons për Amazing Shakti, ku hipnin e zbrisnin erotikisht të përqafojë në tingujt e një duartrokitjesh â € "aty përgjithmonë në universin e Një Shijoni ... Â € Ross thotë se këto linja janë të kujtojnë prekëse të shpirtit, dhe të mbajnë elementet shpirtërore gjendet në veprat e filozofëve dhe mendimtarëve si Jiddhu Krishnamurti, Eckhart Tolle, Dalai Lama dhe të tjerët. Dhe kjo është këto përshkrime të dendura dhe ligjërimore dhe shkrimet që punojnë si â € œresonating përkujtesa e spiritâ €.

2. Çdo gjë është e integruar: Çdo gjë është e lidhur, të integruar dhe i ndikuar nga çdo gjë tjetër. Nuk ka asnjë entitet i veçantë. Të gjithë ne kemi nevojë për të kuptuar gjërat është që të integrohen. Si bloger Brian Hines e vë atë, një vizion € œWilber nuk përjashton asgjë. E cila ka kuptim të madh. Pse të hedhur nga aspekte të dukshme të ekzistencës? ... Wilber, bekoftë shpirtin e tij përbërëse, është duke u përpjekur për të treguar se asgjë nuk duhet të përjashtohet nga njohuritë dhe përvoja njerëzore. Ajo që ne duhet të bëni është të kuptoj se si të gjitha përshtatet together.â vetë € Wilber ngre këtë në një fjalë në Spiritualiteti tij Integrale: â € œWhat në qoftë se ne kemi marrë fjalë për fjalë çdo gjë që të gjitha kulturat e ndryshme duhet të na tregoni rreth njerëzore € â mundshëm "për rritjen shpirtërore, rritjen psikologjike, rritjes social â €" dhe vënë atë të gjithë në tryezë? Çfarë ndodh nëse ne u përpoq për të gjetur çelësat kritike thelbësore për rritjen e njeriut, në bazë të shumës totale të njohurive të njeriut tashmë e hapur për ne? Çfarë ndodh nëse ne tentativë, në bazë të një studimi të gjerë ndër-kulturor, të përdorin të gjitha traditat e mëdha të botës për të krijuar një hartë të përbërë, një hartë të plotë, një hartë të gjithë-përfshirëse apo integrale që përfshinte elementet më të mira nga të gjithë prej tyre? Â € Me një integrim të tillë, â € œpressure do të jetë jashtë. Nuk ka nevojë të agonize mbi nëse për të përqafuar shkencën moderne apo fenë e lashtë, çështje apo frymë, trupi apo mendja, vallëzimi pushim apo meditim, uiski apo barishte tea.â € (Brian Hines).

Ajo është integrimi i tillë që Wilber përpjekjet për të arritur në të gjithë veprat e tij. Ai dëshiron të vënë çdo fushë tjetër në një tavolinë dhe të formojnë një hartë të plotë të gjërave. Shkrimet e tij tregojnë, si Brian Hines e vë atë, â € œIt është e gjitha një pjesë e jetës. Ajo. I. Ne. Objektiv. Subjektive. Komunale. Mënyra të ndryshme për të përjetuar ekzistencën. Të gjitha ashtu si atë / unë / ne duhet be.â €

3. Vizioni Integral & Praxis: Ross gjithashtu identifikon metaforën e â € œintegral visionâ € në veprat Wilber së. Puna Wilber s Vizioni Integrale (2007) është një shprehje e spiritualitetit natyrshme integrale në veprat e tij. Si Ross e vë atë, â € terma të përgjithshme œIn, vizion integral Wilber është një imazh shpirtërisht-informuar të cilat mund të jetë formuar në imagjinatë. Me një shpirtërore-nuancë, kjo tregon veçanërisht se si gjërat kanë qenë për njerëzit në të kaluarën, tani, dhe mund të zhvillohet në një pozitiv ardhmen.Llojet € Wilber tërheq me të gjitha sistemet e njohura dhe modelet e rritjes dhe i bën ato në një hartë të plotë . Harta e tij mund të jetë një € œdistilledâ € në pesë faktorët më të rëndësishëm. Këto pesë faktorë nuk janë koncepte abstrakte, por mund të arrihen nga çdokush që ka një € œcontours të consciousnessâ €. Katër ose pesë faktorë janë - â € œstates të ndërgjegjes (zgjuar, duke fjetur, ëndërroja); Linjat e zhvillimit të zhvillimit (linjë njohës të zhvillimit, linjë ndërpersonale e zhvillimit); nivelet e zhvillimit (niveli para-operative / fazë â € "Piaget, fazë konvencionale të zhvillimit moral - Kolberg); dhe, llojet e personalitetit (extrovert, mashkullore; intuiting â € "Myers-Briggs). Faktori i pestë, domethënë Kuadratet, është më pak i njohur dhe është më unike e kontributeve Wilber në këtë grup të five.â €

Në mënyrë të ngjashme, Wilber ofron njohuri për gjëra të caktuara â € "sidomos, konfuzion në mes të fazave dhe shteteve të ndërgjegjes. Ndërgjegjësimi Një person mund të përshkruhet në termat e quadrants, niveleve / faza, linjat, shtetet dhe llojet. Shtoni në vete Aqal dhe Wilber-Combs grilë. Ju merrni një vizion integral që lë asnjë gur pa luajtur.

Ross thotë se Wilber mund të lexohet për të ndihmuar të lundruar nëpër shtetet e spiritualitetit â € "në të shkurtër, veprat Wilber janë një udhërrëfyes për praktikën shpirtërore. Brian Hines mendon se leximi frymor Integrale ofron pasqyrë në meditim dhe efektet e saj â € "sidomos, ai i përgjigjet pyetjes, â € œWhy shumë të praktikës shpirtërore nuk do të prodhojnë shumë ndryshimin personal? Â € â € <. Kjo është për shkak se nuk është sistemi aktual i meditimit ofron udhëzime se si për të lëvizur nga një fazë e zhvillimit në tjetrën. Wilber e vë atë në mënyrë të qartë: Një pikë € œThe është se një person mund të ketë një kulm të thellë, fetare, shpirtërore, ose përvojë meditues të, të themi, një dritë delikate apo zbrazëti shkakore, por ata do të interpretojë se përvoja me pajisje e vetme që ata kanë, domethënë, mjetet e stadit të zhvillimit ata janë at.â € Për shembull, nëse një person në nivel Amber po përjeton një të lartë shpirtëror, ai mund ta interpretojë atë si magjike se sa shpirtërore. Por përgjigja për të njëjtën do të jetë ndryshe me një person nga bruz ose niveli Teal.

Shkrim Wilber s: Ross mendon se jashtë orarit voluminoze Wilber e punës mund të interpretohet si â € œmandala-si e ngjashme me ndërtimin Jungut e Kullës dhe hartimin e mandala ritualâ €. Meqenëse shumica e shkrimeve të tij janë rezultatet e leximin e tij tani dhe të gjerë dhe njohuri, Ross shton se, shkrimet e tij vazhdon të përmirësohet, duke i bërë më shumë vlerë shpirtërore për lexuesit e saj. Studimin e tij e vështirë dhe e inkubacionit të gjenerojë vepra të cilat janë një â € œassembling e komplekse € verbale mandalaâ, dhe pasqyrë modelet prototipike    gjithë botën. Një kritik i tillë që e di rrugën për të kuptuar Kosmos, thotë Ross do të jetë e plotë të â € œClusters të koncepteve, kuadrit Aqal, rrjedhat e diskursit, diagramet dhe Listat, summate në këtë si një arritje të prekshme, por të vazhdueshëm. Njëkohësisht, ai zbulon një shenjtëron caktuar, Bhoddhisattva motivimin (Reynolds, 2006) dhe duke qenë të brendshme duke bërë këtë punë, nga koha në kohë, afër një përvojë numinous. Unë kuptim kjo më në lulezon tij poetike përmendur previously.â €

â € œWilber e Integrali Spiritualityâ € është një seri e posteve në spiritualitetin integrale, Wilber-Combs grilë dhe nevoja për fenë postmetaphysical. Ju mund të lexoni Pjesa I, Pjesa II, Pjesa III dhe Pjesa IV të dini më shumë.

Referencat:

1. Graham Ross: â € œ spiritualitetin integrale e Wilber â €

A 2. Frank Visser s € œLord, na japin Integral, por pa Hype: një rishikim të Integrale Spiritualityâ € këtu

 € œ 3.A Thomas Maksuellit Shpirtërore Integrale â €

 € 4.Jan Brouwer œ The Wilber-Combs grilë rishqyrtohet â €

5. Wilber Revisited: Nga Wilber I të Wilber V â € "Wilber Fazës V

6. Frank Visser: â € œ mia të marrë në Wilber-5 â €

7. Wilber s Shpirtërore Integrale: Një rol befasuese të reja për fe në botën moderne dhe postmoderne

8. Brian Hines: â € œ them 'po' për realitetin, duke i mohuar asgjë â €

Previous post:

Next post: