Feminizmi integrale: Shpirti i femërores Integral â € "Pjesa I

nga redaktori

Çfarë do të duken feminizmi si në qoftë se ajo bëhet e Integrale? Ose, çfarë do të jetë lloj i feminizmit mbrojtur nga feministet Integrale? Ky artikull do të përpiqet të japë një përgjigje për të gjitha këto duke analizuar idetë e grave që i përkasin Institutit Integrale (e themeluar nga Ken Wilber) dhe mendimeve të feministeve që bazojnë teoritë e tyre mbi Integralism. Pra, tani pyetja do të ishte një € "çfarë është Feminizmi Integral ose si teoricienëve vetë e vënë atë, natyrën dhe shpirtin e femërores Integrale? Lexo me këtë seri për të gjetur përgjigje.

Ka disa mendime se si Integral Feminizmi duhet të jetë ose do të jetë. Si gjithmonë, perspektivat feministe ndryshojnë nga njëri-tjetri në disa gjëra. Vetë Ken Wilber e ka përmendur atë, në një mënyrë mjaft lighthearted, në e tij Syri i Frymës, â € œThe vetmja gjë që ata të gjithë bien dakord në është se grave exist.â € Në një mjedis të tillë të ndryshëm-ideologjike, si do të arrijmë në një teori feministe apo ideologji që do hije moshën evoluon Integrale? Shumë gra integrale e kanë dhënë këtë mendim e duhur. Ky artikull do të paraqesë mendime të tilla të ndryshme mbi femërore Integrale.


Integrale Feminizmi nga Integralists: Instituti Integrale e themeluar nga Ken Wilber ka shumë gra duke bërë punë efektive Integrale feministe në të. Kur tre gra të shquara të Institutit Wilber-së u morën në pyetje në atë që është Feminizmi Integral nga revista EnlightenNext, gratë doli me mendimet e tyre në temë. Ja një llogari e asaj Sofia Diaz, Diane Musho Hamilton dhe Willow Pearson (e Integralists e Institutit Integrale) ndjeu mbi emergjente teorinë Integrale feministe: Gjëja e parë për t'u theksuar për këto tri gra është këto gra vijnë nga prejardhje të ndryshme kulturore dhe profesionale cila nga ana e të kontribuojnë në filozofinë Integrale me përvojën e tyre. Sofia Diaz është një Yogini, një balerin bharathanatyaram dhe mjek shpirtëror që mëson yoga Hatha, lëvizjen e shenjtë dhe artin në jug indiane dhe kulturën. Diane Musho Hamilton është një mjek i Buddhës Dharma i cili është gjithashtu një ndërmjetës, një lehtësues grup, trajner në zgjidhjen e konflikteve, një avokat dhe një lehtësues i Mind Big, një proces i projektuar nga Genpo Roshi. Shelg Pearson nuk është e ndryshme nga dy të tjera € â "ajo është një anëtar themelues i Institutit i cili është gjithashtu një muzikant, kompozitor dhe kryerjen artist.

Sofia Diaz, Diane Hamilton dhe Willow Pearson kanë kryer disa seminare mbi Integrale Feminizmit dhe në praktikë Integrale grave. Të gjitha këto seminare kanë synuar drejt një argumentim shpirtëror për gratë të cilat ndihmojnë ata të gjejnë â € œfeminine fytyrën e Divineâ € në veten e tyre dhe do të lindësh një shprehje të re Integrale për gjininë femërore që do të balancuar â € œThe anim mashkullore në culture.â € tonë Integrale Feminizmi, sipas këtyre grave, do të jetë një qasje integrale për të gjithë botën, ose me fjalë të tjera, një jetë e Praktikës Integral. Që nga ajo është në thelb për të krijuar një ekuilibër në parimet mashkullore dhe feministe në jetë, Praktika Integrale do të lejojë gratë të fitojnë njohuri themelore shpirtërore që do të ndihmojnë ata të gjejnë vendin e tyre brenda dhe përtej traditave fetare. Këto gra të ndihmojë gratë të gjeni atë femërore hyjnore në veten e tyre dhe në këtë mënyrë të ankorohen shpirtrat e tyre në Kosmos. Si shelg Pearson vë atë, â € œThe Integral Feminine isa € "Ajo cana € ™ t të jetë krijuar; Ajo cana € ™ t të shkatërrohen. Gratë mund të margjinalizuar, gratë mund të jetë i shtypur, gratë mund të vënë poshtë, por Feminine vetë është i pranishëm në çdo situatë. Nuk do të kishte fenomene pa Her.â €

Sofia Diaz â € "Parimi feministe: Sofia Diaz quan parimin femërore që të jetë â € œreceptive principleâ € dhe parimin mashkullore që të jetë â € œpenetrative principleâ €. Ajo mendon se, për të analizuar parimin mashkullore, edhe gjuhën që ne përdorim është â € œmasculineâ € - shumë â € œpenetrative, functionalâ € dhe â € œDo diçka rreth ITA € tipit. Por parimi femëror është mbi të gjitha â € œbeing itselfâ €. Ajo kurrë nuk e kërkon, ose vepron energjikisht. Ajo thjesht është, perceptues, parimi ekzistencial që vepron të gjitha nga vetë si ekzistencë. Siç thotë Diaz, parimi â € œfeminine është çdo gjë që duket dhe çdo gjë që është vënë re, edhe vetë noticer ose herself.â € Ajo shkon më tej dhe shton se trupi madje edhe e gruas është një mishërim i parimit femërore â € "perceptues parim.

Diane Hamilton â € "Feminine Integral: Sipas Diane Hamilton, Feminine Integrali është një grua që është në thelb një mjek integral, në dijeni të evolucionit dhe të shprehjes së saj në të gjitha katër quadrants të modelit Integrale. Ajo merr në perspektiva të ndryshme për të gjetur se kush dhe çfarë është ajo, dhe e sheh rritjen e saj në të gjitha quadrants â € "brendshme të individit, e brendshme kolektive, individuale jashtme dhe e jashtme kolektive.

Në sektor të brendshëm individual, ajo është e vetëdijshme për veten e saj si një individ formësuar nga kujtimet e saj, ajer te saj anda besimet në lidhje me përvojën e saj të gjinisë. Megjithatë, ajo pengon për çështje të tilla gjinore lehtë, â € œfluidlyâ ​​€ si Diane vë atë, dhe tejkalon çdo gjë për të arritur â € œThe hapësirë ​​të pakushtëzuar, lumturinë dhe hapjes, që është i saj € fundamental nature.â Sipas mendimit Diane-së, Feminine Integrale është â € € œfearlessâ për të eksploruar hijen e saj të errët apo pjesën e vetë e saj që është i bllokuar nga ndërgjegjësimi apo se cila është injoruar nga poshtë moshave. Këto mund të përfshijnë çështje të lidhura me gjininë ose diskriminimit dhe pabarazisë. Të gjitha elementet e â € œshadowâ € botë zonë e nxori dhe pajtohet me pozitën e saj, identitetin dhe vendin Integrale në botë.

Në kuadrantin e brendshme kolektive, Feminine Integrali është një pjesëmarrës aktiv i komuniteteve, në marrëdhëniet dhe kulturës. Ajo komunikon mirë, merr interes në historinë njerëzore, i kupton të gjitha shkollat ​​e feminizmit, pranon ato të vërteta si të pjesshme dhe integron dhe unifikon ato për të mirën e komunitetit të saj. Diane shton, â € œMoreover, besnikërinë e saj është për të dy gjinitë dhe për mbështetjen e burrave dhe grave në të manifestimit më të bukur që ata janë. Dhe ndonjëherë ajo ka përvojë të dallueshme se çfarë ajo ofron për të tjerët është unike feminine.â €

Në përvojën e saj individuale jashtme, Feminine Integrali është plotësisht i vetëdijshëm për trupin e saj fizike. Ajo nuk është më turp nga kthesa e saj dhe e pranon seksualitetin e saj (drejt / lezbike) plotësisht. Ajo bëhet një burim i energjisë që ajo qarkullon dhe kultivon në të mirë të trupit të saj. Ajo praktikon valle, yoga ose ushtrime të tjera të trupit të lidhura ose të artit për të ditur trupi i saj më i mirë. Nuk ka turp ose konfuzion â € "vetëm plain, pranimi i lumtur e vetë e saj fizike, delikate dhe shkakësore.

Përvoja kolektiv jashtme integralit femëror-së është ai që është më shumë social se të gjitha rolet e saj të mëparshme. â € œWhether ajo është në komunitetin e vet e saj lokale dhe / ose në një shkallë globale, ajo avokon për ligjet, strukturat, dhe proceseve që janë të drejta dhe të vetëm, duke i trajtuar gratë dhe burrat lojtarëve si të barabarta në shpalosjen e evolucionit të njeriut dhe culture.â €

Willow Pearson â € "Feminine Integral: Pikëpamja WILLOW Pearson i femërores Integral është e ndryshme nga ajo e të tjerëve. Ajo shpjegon konceptin përmes frazën - â € ŒI am Love. Unë jam Lovable. Unë Love.â € Atribuimi frazat - â € ŒI jam Dashuria. Unë jam Lovableâ € në të brendshme individuale, Pearson argumenton se Feminine Integral kupton veten dhe pozitën e saj në Kosmos. Me fjalë të tjera, ajo kupton se ajo është parimi perceptues, ekzistenca se IS dhe kështu, ajo është Dashuria veten. Në të njëjtën mënyrë, marrëdhënia e saj me Kosmos është e tillë që ajo është â € œLovableâ €. Me fjalë të Pearson-it, â € œA grua është e denjë për dashuri nga fillimi â € "në të gjitha konfuzion të saj, të gjithë mashtrimi të saj, të gjithë madhështia asaj, dhe të gjitha të radiance.â saj € Kjo përsëri, krijon vetëdijen e saj të saj pozicion në lidhje me kuadrantin e sipërm të majtë. Tjetër, â € ŒI jam Lovedâ € - dashuria e ndërsjellë që është e ndarë mes saj dhe komunitetin e saj. â € ŒI Loveâ € - Identifikimi dhe njohja e pozitës së saj në botën në përgjithësi. Se si ajo është një burim i shërimit, që lidh dhe forcë shpirtërore që integron çdo gjë në një përqafim të dhembshur. Tillë një Feminine Integrale në veprim është një model i feminizmit Integral.

Për të përdorur fjalët Pearson, â € œThe teoricienë Integrale njohin se veprim Feminine-në-Integrali është e pandashme nga feminizmit integrale. Nëse dytë valë të kuptuarit feminist është nocion radikal se gratë janë njerëz, feminizmi integral furthers këtë kuptim duke pranuar se gratë janë njerëz, gratë janë Perëndi, dhe gratë janë nothingâ € "nuk ka gjë në all.â €

Më shumë në atë që është Integral Feminine dhe si për të arritur nivele më të larta të parimit Integrale feministe Ina Pjesën II.

Referenca Links

1. Feminizmi Integrale me Sofje Diaz, Diane Musho Hamilton dhe shelg Pearson

2. feministe Fission ose Fusion? Ken Wilber takohet teorisë feministe nga Joyce McCarl Nielsen

Previous post:

Next post: