E ardhmja e Politikës integrale â € "Pjesa I: Duke paradigmës integrale e masave

nga redaktori

Politika integrale. A është kjo një realitet? A është duke u praktikuar në botën e sotme? Kombet e zhvilluara dhe politikanët inteligjente mund të përgjigjen me një po dhe një jo. Konsiderohet me ndershmëri, Politikë integrale, si Zakariyya Is'haku e vë atë, është për pjesën më të madhe një emër € œA pa € ​​realityâ. Kjo është ekzistente në botën ishullor e filozofëve, mendimtarëve dhe ithtarët integrale, por jo shumë në botën praktik të politikës. Në këtë botë gjeo-politike, politika integrale është shumë-hyped në lidhje me mënyrën e re apo â € œthird € Waya të shikuar në gjërat / skenare politike, por kjo nuk është mënyra në të cilën gjërat janë shikuar. Me fjalë të tjera, politika integrale është ende për t'u zbatuar në shoqërinë e sotme. Edhe pse disa xhepat e popullatës botërore mund të thonë se ata janë praktikuar â € politicsâ œintegral €, asgjë nuk ka dalë i madh si tani. Por, pse? Pse është politika përbërëse ende një ëndërr e largët? Para se, pse është e rëndësishme në radhë të parë? Dhe, ajo që është e ardhmja e paradigmës së integrale dhe teori politike?

Frymëzuar nga neni Zakariyya Is'hak mbi â € œEstablishing paradigmë integrale dhe e ardhmja e Integrale € Politicsâ, ky post thekson metodat që janë të nevojshme për të bërë politika integrale realitet. Is'haku thotë arsyeja pse ajo është e nevojshme që të hapë rrugën për një botë politike integrale ndërkombëtare vetëm me përhapjen e filozofisë integrale në mesin e popullatës botërore. Posti gjithashtu thekson se pse kujdes është e nevojshme, ndërsa trajtimin e një temë në zhvillim like integralism, politika sidomos integrale. Kjo është për shkak se, kuptimi negativ i gjërave mund të bëhet pluhur politikën integrale edhe para se të marrë jashtë saj. Pra, mënyra më e mirë jashtë është për të marrë paradigmë integrale të masave. Detaje Is'haku mbi mënyrat për të bërë këtë.

Politika integrale: Çdo ideologji tjetër politike është në fakt një efekt anësor i ndryshimit worldviews. Deri tani, gjithkush mendon se e politikës integrale si evolucionin nga skenarin e tanishme politike në diçka të madhe, më të mirë dhe të shëndetshme. Politika integrale, si Steve McIntosh e quan atë, do të jetë një â € œsubstantial evolutionâ € politik me vlera relativisht më të evoluar dhe idealet më të larta të moralit. Ka pasur disa botëvështrimet më parë, dhe ideologjitë mbështetëse të njëjtën gjë. Në fakt, demokracia dhe pluralizmi mori shumë kohë për të marrë formë dhe ata kishin për t'u mbështetur në të vërtetë nga një organ i filozofëve perëndimore dhe mendimtarëve të bëhet normë e shoqërisë. Brishtë nga një ideologji në një tjetër nuk është e re në histori. Ne kemi parë atë në të gjithë peisazhit tonë politik dhe McIntosh fotografon atë më mirë në këto rreshta:

â € œEach bota në zhvillim viewâ € ™ s vizion të ri politik shërben si një vitrinë për vlerat e saj relativisht më të evoluar dhe idealet më të larta të moralit. Për shembull, ne kemi vërejtur se modernizmin zhvillim refuzuar strukturat shtypëse të feudalizmit dhe monarkisë absolute dhe përkrahur idealet e reja të lirisë dhe barazisë të trupëzuara në thirrje për demokraci. Kjo lëvizje për demokraci ishte, në fakt, një nga temat kryesore të â € œNew Philosophyâ € që artikuluar vizionin moderniste dhe shërbeu për të përcaktuar karakterin e Iluminizmit. Pastaj përsëri në shekullin e 20, postmodernizmi dalin hodhi poshtë moralin etnocentrik që falen racizmit dhe vrasjen e të pafajshmëve jashtë vendit dhe përkrahën çështjet politike e të drejtave civile, womenâ € ™ s të drejtat, si dhe paqes në Vietnam. Çështjet politike të luftës në Vietnam, si dhe lufta për barazi ka shërbyer për të sjellë njerëzit së bashku në një kauzë të përbashkët. Kështu shumë nga ata që miratoi botëkuptimin postmoderne në vitet gjashtëdhjetë dhe shtatëdhjetë e bënë këtë për shkak se ata kishin qenë të politizuara përmes besnikërisë së tyre ndaj këtyre causes.â € Kjo arrin në përfundimin se ndryshimi i botëvështrimet janë arsyeja ndryshon ideologjive politike. Dhe ndryshimin e ideologjitë janë, nga ana tjetër, pasojat e asaj që ka ndodhur në të kaluarën, ose po ndodh në skenarin e tanishme politike / shoqërore. Kjo është sikur vetëdija njerëzore evoluon veten në Realms më të larta dhe më të larta vazhdimisht, duke mësuar nga sukseset dhe dështimet e saj. Aktualisht, ne jemi e kaluara postmodernizmit dhe janë në prag të integralism.

Filozofia integrale është paradigma roman që ka dalë nga Crucible e të menduarit postmoderne. Shumë mendimtarë modernë, postmoderne dhe elitist kanë adhuruar idealet dhe vlerat e saj, duke parashikuar se filozofia integrale do të jetë normë e së ardhmes. Paradigma integrale është thënë gjithashtu që të ketë një ndikim potencial në kulturën tonë dhe të ndryshojë pikëpamjen tonë në një masë të madhe. Kur një ndryshim i tillë ndodh, ajo është quajtur â € œIntegral Politicsâ € do të dalin nga shoqëror dhe politik të ngritur. Edhe pse shumë mendoj se politika integrale është nevoja e kësaj bote gjeo-politike, asgjë si tani, është thjesht â € œintegralâ € për ideologjitë politike praktikuar në të gjithë botën. Politika Integrale ka qenë temë e diskutimeve në universitete, seminare integrale dhe fushatat politike, por nuk ka pasur zbatimi i vërtetë kohën e ideologjisë politike për ndonjë çështje, të mëdha globale në botë. Arsyeja kryesore prapa kësaj është, mungesa e vetëdijes në lidhje me paradigmë integrale. Ky post do postulat mënyra dhe mjete për të bërë politika integrale realitet (siç sugjerohet nga Zakariyya Is-hakut dhe pasuesve të tjera integrale).

E ardhmja e Politikës Integral

Duke paradigmë integrale të masave: E ardhmja e politikës integrale varet se sa larg paradigma integrale arrin tek masat. Is'haku mendon, â € ŒI do postulat idenë se ajo mund të jetë e domosdoshme që kjo filozofi bëhet i njohur më universalisht dhe kuptohet në sheshin publik të botës së ideve para se politika Integrale mund të ketë çdo mundësi për edhe një reality.â € Ai mendon se ashtu si demokracia dhe pluralizmi u detyruan me politikanët nga njerëz, integralism duhet të bëhet një normë në kulturën popullore para se ajo është e fut me qeveritë botë-gjatë, si në nivelin e ardhshëm të politikës.

Që të ndodhë kjo, filozofia integrale duhet të bëhen gjëra të zakonshme që është pranuar nga publiku dhe është e arritshme në çdo kohë për çdo laik tjetër. Por kjo nuk është një shaka e lehtë sa integralism është ende një koncept i panjohur në botën e sotme. Për të përhapur filozofinë integrale, ju duhet të bëni një fushatë edukimi për të gjithë botën dhe të bëjnë njerëzit të kuptojnë vlerat dhe idealet e botëkuptimin zhvillim. Por përsëri, kjo nuk është kaq e thjeshtë. Shumë ideologjitë dalin me një flash, të mbuluar një pjesë të njerëzimit dhe pastaj zhduken, kurrë për t'u kthyer përsëri në skenën botërore. Nëse trajtohen pa kujdes, botëkuptimi integrale gjithashtu mund të paraqesë veten si një â € œJim Jones apo MADISON AVE stuffâ € dhe vdes në një vjet kohë pak.

Në mënyrë për të parandaluar atë nga ndodhë, edukimin e masave në paradigmë integrale duhet të bëhet duke mbajtur mëposhtme në mendje:

1. Integriteti: â € œIntegral filozofia duhet të ketë integrityâ €. Ajo nuk duhet të jetë i holluar apo të rrezikohet për hir të arritur tek publiku i gjerë. Versione të lihet mënjanë dhe do të dobësojë vetëm mesazhin intelektuale ajo mbart.

2. Nuk ka qasje Takimesh: Nuk duhet të ketë â € œelitist ose abstruseâ € prezantimin e filozofisë integrale. Paraqitur atë si një ide e largët do të bëjë vetëm atë një trill media dhe në fund të fundit të zvogëlojë ndikimin e saj në publikun e gjerë. Is'haku thotë se ne duhet të bëjë një përpjekje për të â € œtruly sjellë paradigmë integrale ndërgjegjen e njerëzimit në një nivel të gjerë që të ketë impact.â moral € edukimin e duhur të njerëzve të interesuar do të përmbushur atë që ka për qëllim.

3. Pushim nga bota ishullor: Integralism duhet të hiqen nga â € e saj botën œinsular e filozofisë, shkencës, shpirtërore dhe € shkencore mysticismâ. Në mënyrë që ajo të ketë një ndikim pozitiv mbi politikën, ajo duhet të bëhet një mjet laik për të bashkuar dhe të kultivuar vëllazërinë midis masave.

4. Prerë kult-gjë: kulti integral duhet të shmanget me çdo kusht. Në rrjedhën e kohës, edhe paradigma tërheqës integrale do të kthehet në një kult. Ngurtësi dhe mentaliteti kult do të vënë në, duke e bërë ideologjinë një dogmë që e bën të vështirë për ne për të vepruar nëpërmjet saj. Si Is'haku e vë atë, â € œIt nuk duhet të përhapet obsessively apo dogmatike apo me ndonjë variablave kultike, por në një mënyrë inteligjente në mesin e shumë të përgjithshëm të humanity.â €

Para se të nisem këtë biznes të përhapur fjalën e paradigmës së integral, ne duhet të kuptojnë përfitimet pas përhapjen e filozofisë integrale. Pse duhet ajo të përhapet? Çfarë është aq e veçantë në lidhje me politikën integrale apo teori integrale që ajo ka nevojë për të arritur jashtë për të edhe laik? Pse është konsideruar botëkuptimin e ardhshme?

Pse Integrale paradigmë? Nuk janë përgjithësisht dy aspekte të një ideologjie. Me fjalë të tjera, një ideologji apo një filozofi mund të ndikojë në njerëz në dy mënyra â € "në mënyrë eksplicite dhe implicite. Zakariyya Is'haku quan ai â € œouter mbrojtëse € Corea dhe â € œessential Corea € brendshme. Në lidhje me paradigmë Integrale, aspektet e jashtme janë â € œPower, elitizmit, intelektualizmit dhe Speculationâ €, ndërsa aspektet thelbësore brendshme janë, â € œUnity, Love, Ndryshim, knowledgea €. Paradigmë Integrale mund të thuhet që të merr përfitime për katër segmente të ndryshme të jetës së njerëzve â € "moralisht, shpirtërisht, filozofikisht dhe shkencërisht. Megjithatë, paradigmë integrale nuk është i lirë të kufizimeve. Ne do të shikojmë në kufizimet në pjesën II të postit.

Referencat:

1. Zakariyya Is'haku: â € œ Krijimi paradigmë integrale dhe të ardhmen e politikës integrale â €

2. â € œ Steve McIntosh Politika integrale dhe evoluimin e ndërgjegjes dhe Kultura â €

3. Ray Harris: â € œ Majtas, Djathtas ose thjesht: Politika në Lëvizjen Integrale â €

4. Nga Jeta Integrale - â € œ Politika Integrale: Ndryshimi Ju Breathe Into â €

Previous post: