E ardhmja e politikës integrale â € "Pjesa I: Duke marrë paradigmës integrale e masave

nga redaktori

Politika integrale. A është kjo një realitet? A është duke u praktikuar në botën e sotme? Kombet e zhvilluara dhe politikanët inteligjente mund të përgjigjet me një po dhe një jo. Konsiderohet me ndershmëri, Politikë Integral, si Zakariyya Is'haku e vë atë, është për pjesën më të madhe një emër € œA pa një € realityâ. Ajo është ekzistues në botë ishullor e filozofëve, mendimtarëve dhe ithtarëve integrale, por jo shumë në botën praktik të politikës. Në këtë botë gjeo-politike, politika përbërëse është shumë-hyped në lidhje me mënyrën e re apo â € œthird € Waya të shikuar në gjërat / skenare politike, por ajo kurrë nuk është mënyra në të cilën gjërat janë shikuar. Me fjalë të tjera, politika përbërëse është ende për t'u zbatuar në shoqërinë e sotme. Edhe pse disa xhepat e popullatës botërore mund të thonë se ata janë duke praktikuar â € politicsâ œintegral €, asgjë nuk ka dalë i madh si tani. Por, pse? Pse është politika integrale ende një ëndërr e largët? Para kësaj, pse është e rëndësishme në radhë të parë? Dhe, ajo që është e ardhmja e paradigmës integrale e teorisë politike?

Frymëzuar nga neni Zakariyya Is'hakut mbi â € œEstablishing paradigmë integrale dhe e ardhmja e Integrale € Politicsâ, ky post thekson metodat që janë të nevojshme për të bërë politika integral një realitet. Ishaq deklaron pse është e nevojshme që të hapë rrugën për një botë politike integrale ndërkombëtare vetëm përmes shpërndarjes së filozofisë integrale në mesin e popullatës botërore. Posti gjithashtu thekson se pse është i nevojshëm kujdes, ndërsa trajtimin e një temë në zhvillim like integralism, politika sidomos integrale. Kjo është për shkak se, kuptimi negativ i gjërave mund të bëhet pluhur politikën integrale edhe para se të marrë jashtë saj. Pra, mënyra më e mirë jashtë është për të marrë paradigmë integrale të masave. Detaje Ishaq mbi mënyrat për të bërë këtë.

Politika Integrale: Çdo ideologji tjetër politike është në fakt një efekt anësor i ndryshimit worldviews. Deri tani, të gjithë mendon se i politikës integrale si evolucioni nga skenarin e tanishme politike në diçka të madhe, më të mirë dhe të shëndetshme. Politika integrale, si Steve McIntosh quan ai, do të jetë një â € œsubstantial evolutionâ € politik me vlera relativisht më të evoluar dhe idealet më të larta të moralit. Ka pasur disa Botëvështrimet më parë, dhe ideologjitë mbështetëse të njëjtën gjë. Në fakt, demokracia dhe pluralizmi mori një shumë kohë për të marrë formë dhe ata kishin për të mbështetet në fakt nga një organ i filozofëve perëndimore dhe mendimtarët që të bëhet normë e shoqërisë. Kërcim nga një ideologji në një tjetër nuk është e re në histori. Ne e kemi parë atë në të gjithë peisazhit tonë politik dhe McIntosh fotografon atë më mirë në këto rreshta:

â € œEach bota në zhvillim viewâ € ™ s vizion të ri politik shërben si një vitrinë për vlerat e saj relativisht më të evoluar dhe idealet më të larta të moralit. Për shembull, ne kemi vërejtur se modernizmin zhvillim refuzuar strukturat shtypëse e feudalizmit dhe monarkisë absolute dhe përkrahur idealet e reja të lirisë dhe barazisë mishëruara në thirrjen për demokraci. Kjo lëvizje për demokraci ishte, në fakt, një nga temat kryesore të â € œNew Philosophyâ € që artikuluar vizionin moderniste dhe shërbeu për të përcaktuar karakterin e Iluminizmit. Pastaj përsëri në shekullin e 20, postmodernizmi zhvillim refuzuar moralin etnocentrik që vihej re racizmin dhe vrasjen e të pafajshmëve jashtë vendit dhe përkrahu çështjet politike e të drejtave civile, womenâ € ™ s të drejtave, dhe paqe në Vietnam. Çështjet politike të luftës në Vietnam, dhe lufta për barazi shërbyer për të sjellë njerëzit së bashku në një kauzë të përbashkët. Kështu, shumë nga ata që miratoi botëkuptimin postmoderne në vitet gjashtëdhjetë dhe shtatëdhjetë e bënë këtë për shkak se ata kishin qenë të politizuara me besnikërinë e tyre ndaj këtyre causes.â € Kjo arrin në përfundimin se ndryshimi Botëvështrimet janë arsyeja prapa ndryshimit të ideologjive politike. Dhe ndryshimin e ideologjitë janë, nga ana tjetër, pasojat e asaj që ka ndodhur në të kaluarën, ose po ndodh në skenarin e tanishme politike / shoqërore. Është sikur vetëdija njerëzore evoluon veten në Realms më të larta dhe më të larta vazhdimisht, duke mësuar nga sukseset dhe dështimet e saj. Aktualisht, ne jemi e kaluara postmodernizmit dhe janë në prag të integralism.

Filozofia integrale është paradigmë roman që ka dalë nga Crucible e të menduarit postmoderne. Shumë mendimtarë moderne, postmoderne dhe elitist kanë rënë përmbys para idealet dhe vlerat e tij, duke parashikuar se filozofia përbërëse do të jetë normë e së ardhmes. Paradigma integral është gjithashtu thuhet të ketë një ndikim të mundshëm në kulturën tonë dhe për të ndryshuar pikëpamjen tonë në një masë të madhe. Kur një ndryshim i tillë ndodh, ajo që quhet â € œIntegral Politicsâ € do të dalin nga shoqëror dhe politik të ngritur. Edhe pse shumë mendojnë që politika integrale është nevoja e kësaj bote gjeo-politike, asgjë si tani, është thjesht â € œintegralâ € për ideologjitë politike, praktikuar në të gjithë botën. Politika Integrale ka qenë temë e diskutimeve në universitete, seminare integrale dhe fushatat politike, por nuk ka pasur zbatim në kohë reale i ideologjisë politike për ndonjë çështje, të mëdha globale në botë. Arsyeja kryesore prapa kësaj është, mungesa e vetëdijes në lidhje me paradigmë integrale. Ky post do postulat mënyrave dhe mjeteve për të bërë politika Integral një realitet (siç sugjerohet nga Zakariyya Is-hakut dhe pasuesve të tjera përbërëse).

E ardhmja e Politikës Integral

Duke paradigmë integrale për masat: E ardhmja e politikës integrale varet se sa larg paradigma integrale arrin të masave. Ishaq mendon, â € ZIE do postulat idenë se ajo mund të jetë e domosdoshme që kjo filozofi bëhet i njohur më universalisht dhe kuptohet në sheshin publik të botës së ideve para se politika Integral mund të ketë çdo mundësi për edhe një reality.â € Ai e ndjen se po aq demokracia dhe pluralizmi u detyruan me politikanët nga njerëzit, integralism duhet të bëhet një normë në kulturën popullore para se të pllakosë mbi qeveritë e botës-gjatë, si në nivelin e ardhshëm të politikës.

Që të ndodhë kjo, filozofia integrale duhet të bëhet gjëra të zakonshme që është pranuar nga publiku dhe është e arritshme në çdo kohë për çdo laik tjetër. Por kjo nuk është një shaka e lehtë sa integralism është ende një koncept i panjohur në botën e sotme. Për të përhapur filozofinë integrale, ju duhet të bëni një fushatë edukimi për të gjithë botën dhe të bëjnë njerëzit të kuptojnë vlerat dhe idealet e botëkuptimin zhvillim. Por përsëri, kjo nuk është kaq e thjeshtë. Shumë ideologjitë dalin me një flash, të mbuluar një pjesë të njerëzimit dhe pastaj zhduken, kurrë për t'u kthyer sërish në skenën botërore. Nëse trajtohen pa kujdes, botëkuptimi integrale gjithashtu mund të paraqesë veten si një â € œJim Jones apo Madison Ave stuffâ € dhe vdes në një kohë disa vite.

Në mënyrë për të parandaluar atë nga ndodhë, edukimin e masave në paradigmën integrale duhet të bëhet duke mbajtur mëposhtme në mendje:

1. Integriteti: â € œIntegral filozofia duhet të ketë integrityâ €. Ajo nuk duhet të jetë i holluar ose rrezikohet për hir të arritur tek publiku i gjerë. Versione tallaze poshtë do të dobësohet vetëm mesazhin intelektuale ajo mbart.

2. Nuk ka qasje elitar: Nuk duhet të ketë â € œelitist ose abstruseâ € prezantimin e filozofisë integrale. E paraqitur atë si një ide e largët do të bëjë vetëm atë një trill media dhe në fund të fundit të zvogëlojë ndikimin e saj në publikun e gjerë. Ishaq thotë se ne duhet të bëjë një përpjekje për të â € œtruly sjellë Paradigm integrale ndërgjegjen e njerëzimit në një nivel të gjerë që të ketë impact.â moral € arsimin e duhur të njerëzve të interesuar do të përmbushur atë që është menduar.

3. Pushim nga bota ishullor: Integralism duhet të hiqet nga një vet € botën œinsular e filozofisë, shkencës, shpirtërore dhe € shkencore mysticismâ. Në mënyrë që ajo të ketë një ndikim pozitiv në politikë, ajo duhet të bëhet një mjet laik për të bashkuar dhe të kultivojnë vëllazërinë midis masave.

4. Prerë kult-gjë: kulti integral duhet të shmanget me çdo kusht. Me kalimin e kohës, edhe paradigma tërheqës integrale do të kthehet në një kult. Ngurtësi dhe mentalitet kult do të vendosë në, duke e bërë Ideologjia një dogmë që e bën të vështirë për ne për të vepruar nëpërmjet saj. Si Ishaq e vë atë, â € œIt nuk duhet të përhapet obsesive apo dogmatike apo me ndonjë variablave kultike, por në një mënyrë inteligjente në mesin e shumë të përgjithshëm të humanity.â €

Para se të nisem këtë biznes të përhapur fjalën e paradigmën integrale, ne duhet të kuptojnë përfitimet pas përhapjen e filozofisë integrale. Pse duhet ajo të përhapet? Çfarë është aq e veçantë në lidhje me politikën integrale apo teori integrale që ajo ka nevojë për të arritur jashtë për të edhe laik? Pse është konsideruar botëkuptimin e ardhshëm?

Pse Integrale Paradigm? Nuk janë përgjithësisht dy aspekte të një ideologjie. Me fjalë të tjera, një ideologji apo një filozofi mund të ndikojnë në njerëzit në dy mënyra â € "në mënyrë eksplicite dhe implicite. Zakariyya Ishaq quan atë € â œouter mbrojtëse € Corea dhe â € œessential Corea € brendshme. Në lidhje me paradigmën Integrale, aspektet e jashtme janë â € œPower, elitizmit, intelektualizmit dhe Speculationâ €, ndërsa aspektet esenciale e brendshme janë, â € œUnity, Love, Ndryshim, knowledgea €. Paradigma Integrale mund të thuhet që të merr përfitime për katër segmente të ndryshme të jetës së njerëzve â € "moralisht, shpirtërisht, filozofikisht, dhe shkencërisht. Megjithatë, paradigmë integrale nuk është i lirë të kufizimeve. Ne do të shikojmë në kufizimet në pjesën II të postit.

Referencat:

1. Zakariyya Ishaq: â € œ Krijimi paradigmë integrale dhe të ardhmen e politikës integrale â €

2. â € œ Steve McIntosh Politika integrale dhe evolucionit të ndërgjegjes dhe Kultura â €

3. Ray Harris: â € œ Majtas, Djathtas ose thjesht: Politika në Lëvizjen Integrale â €

4. Nga Jeta Integrale - â € œ Politika Integrale: Ndrysho Ju Breathe Into â €

Previous post: