Praktike Integrale: Strategjitë Integrale për Lindjen e Mesme krizës â € "Fresh Iniciativa Fillimi Don Beck â €" I

nga redaktori

Lindja e Mesme. Një zonë e ndërprerjeve të vazhdueshme politike, e bombarduesve vetëvrasës, e erë barut pa tym dhe dëshmorëve të njeriut. Raketa të sofistikuara me ajër të përballohen, gaz lotsjellës dhe bomba makinë fshehura që nënshtroj jetën si çdo gjë. Një politikë botë që shikon humbjen e jetëve dhe betejave të përgjakshme, pa mos qenë në gjendje për të hequr një gisht. Dy vende (Izraelit dhe Palestinës) që të ulen në tavolina të negociatave vetëm për të mbjellë më shumë hak dhe të pësojë më shumë faj. Një krizë e fortë që është plot epsh gjakut, hakmarrjes dhe sjellje të shpirtërave. Një vend ku vrasjet në masë është një çështje e përditshme dhe Holokaustit është historia kobshme.

Integrale Politika Lindja e Mesme: Edhe pasi ka evoluar me kalimin e disa dhjetë mijëra vjet, speciet e njeriut nuk është në gjendje për të gjetur një â € œThird Waya € për çështje të ndjeshme dhe të luftërave në emër të racës, ngjyrës dhe përkatësisë etnike. Lindja e Mesme është vetëm një prej tyre. Të jetë kjo metodë George Tenet apo përpjekje George Mitchell, çdo gjë ka vendosur vet vetëm të elementeve të zhdukur e cila ka, le të shkojë nga faktorët e rëndësishëm që flaka të dyja palët së bashku vijën e gjelbër. Për të përdorur zhargon Integrale, ka pasur disa â € œpartial truthsâ € shprehur, disa zgjidhje të pjesshme diskutohet, por nuk ka pasur kurrë një zgjidhje të plotë dhe të plotë për të lehtësuar tensionet dhe të vënë poshtë pasionet. Me daljen e parë Integrale botërore, se është koha që ne të aplikojnë ideologjinë e politikës integrale dhe vetëdijes worldcentric të krizës në Lindjen e Mesme. Disa dijetarë Integrale kanë tentuar këtë dhe Don Beck (njeri pas Spiral Dynamics) është vetëm një prej tyre. Ky post do të shqyrtojë zgjidhje integrale e ofruara prej tij për të zgjidhur krizën në Lindjen e Mesme dhe për të arritur një konsensus që është e favorshme për të dy izraelitëve dhe palestinezëve.

Pse një qasje integrale? Simple. Të gjitha qasjet â € "majtë dhe të djathtë â €" kanë dështuar në zonën e Lindjes së Mesme. Disa qasje vetëm thirrje për tryezat e negociatave dhe kur gjërat fillojnë të marrin formë, vdesin gjysmë rrugë pa gjetur ndonjë mënyrë për të dalë. Ndonjëherë ata shkaktojnë off më shumë hakmarrje. Si vetë Beck e vë atë, â € œwe shpesh refuzojnë të merren me të vërtetat e vështirë deri sa të gjitha palët qëndrojnë të përgjakshme, i rraskapitur, vanquishedâ € me shkatërrimin e madje edhe marrëdhëniet dhe burimeve fizike që janë të nevojshme për të shpikë një të ardhme më të mirë. â € œThe feniks mitik që ngrihet nga hiri është shumë shpesh një vulture.â hakmarrës € Â Qasja Integrali është një qasje zhvillim që premton për të parë në të gjitha aspektet e çështjes. Kjo nuk është një â € œpartial € truthâ (si të tjerët), por një teori që bashkon të gjitha të vërtetat e pjesshme. Zbatimi i qasjes Integrale do të dëshmojë zbatimin praktik të qasjes së. Në fakt, â € œIntegral Practicalâ € është një seri e cila do të fokusohet në të gjitha praktike, ditë-për-ditë me kërkesën e tillë e Integralism në fushat e politikës, jetës i përgjithshëm, Biznes apo arsim. Don Beck, Ray Harris, Jeff Meyerhoff dhe disa dijetarë të tjerë Integrale kanë marrë dhimbje për të gjetur një zgjidhje integrale e problemit të Lindjes së Mesme. Le të parë të shohim se çfarë Beck ka për të ofruar.

Hard vërtetat Don Beck: Don Beck ofron një zgjidhje strategjike për problemin e Lindjes së Mesme në esenë e tij me titull, â € œHard vërtetat dhe Fresh Fillimi: Një strategji Bold, Gjithëpërfshirëse dhe Integrale për Mesme Eastâ €. Çfarë është aq e veçantë në lidhje me këtë tezë e gjatë është, Beck vë fakte gjithë fiction (supozimet) në mënyrë që të le të njerëzit të kuptojnë çështjet themelore apo nën-the-sipërfaqe shkakton të vendit. Ai mendon se â € œHard Truthsâ € i tokës duhet të pranohet dhe në qoftë se çdo gjë, një zgjidhje duhet të jenë të privilegjuar, pas analizës së të vërtetave të vështira.

Don Beck thotë se ka disa â € œhard truthsâ € në krizën e Lindjes së Mesme të cilat ne duhet të pranojmë. Pasi kjo është bërë, hyn në një fillim të ri do të jetë e lehtë dhe e thjeshtë. Më poshtë janë në listën e të vërtetave të vështira deklaruar nga Beck:

1. Asnjë lider i tokës do të jetë në gjendje për të zgjidhur krizën e â € "sidomos udhëheqësit izraelitë dhe palestinezë. Beck mendon se nuk ka asnjë pikë në sjelljen liderët e vendit në tryezat e negociatave. Kjo është për shkak se të dy udhëheqësit janë kapërcyer nga emocionet si tërbim, epsh gjakut dhe hakmarrjes dhe prandaj është e pamundur që ata të vijnë në një zgjidhje paqësore. Gjithashtu, të dyja palët të përpiqen për të fajësuar kampin tjetër për situatat aktuale. Incidentet janë pinpointed dhe e kaluara është transmetuar me hakmarrjen dhe me tërbim aq shumë në mënyrë që kampi tjetër është kapërcyer me faj. Ndërsa Izraeli është e mbushur me kujtimet e kobshëm të një të kaluare të Holokaustit, palestinezët janë një œtrapped € në një jetë të mjerimit, ndërsa pjesa tjetër e botës lëviz ahead.â € dyja palët të ndjehen fuqinë e kundërshtarit në mënyra të ndryshme â € "ndërsa një (Izrael) është teknologjikisht superiore dhe të sofistikuar, të tjera është i ulët në armatim të teknologjisë së lartë dhe kështu vendpushimet për teknika të thjeshta ende shkatërruese si bomba makinë, shpërthimin vetëvrasës, martirëve njerëzore dhe formave të tjera të ndërprerjeve. Ky lloj i asymmetrics në luftë çon në zhgënjimin, frikën e armikut dhe bujë më tej.

Çfarë është në të vërtetë problemi? Janë motivet paqeruajtëse apo metoda kompetent të mjaftueshme për të trajtuar realitetet tokësore? Në vend të duke i dhënë fund deri luajtur fajin-lojë, duhet të shikoni në këtë në një nivel psikologjik zhvillimit. Beck thotë, izraelitët me shoqëritë e tyre të avancuara, përfaqësojnë Parë Botërore në Lindjen e Mesme, ndërsa palestinezët, ende duke luftuar për të dalë, përfaqësojnë botën e tretë. Urrejtja mes të dy mund të jetë shkaktuar për shkak të urrejtjes së përgjithshme kundër zhvilluar Botë Parë. Por në dritën e të qenit në Botë Parë, instinkti hakmarrja është ende imanente në të dy vendet.

2. paralizuar dhe dinamika e polarizuar: Të dyja shoqëritë shfaqin atë Beck quan, â € œparalyzing dhe polarizingâ € dinamikën. Një akt i vetëm i dhunshëm në njërën anë do të shkaktojë të tjera për të vepruar në të njëjtën kind. sy për sy, gjaku për instinkt të gjakut është ende i përhapur edhe në më të avancuara të shoqërive. Udhëheqësit e Izraelit që janë të moderuar janë kërcënuar, keqtrajtuar ose vrarë. Pra, udhëheqja rritet nga të hapur dhe progresive për të ideologjive hard-nosed të kuqe në dhëmb dhe thua. Nëse një udhëheqës duhet të ekzistojnë në rolin e tij, ai ka për të harruar të qenit të moderuar dhe të flasim për shoqërinë e tij. Udhëheqësit në të dyja shoqëritë janë subjekte të problemeve ndër-sociale gjithashtu. â € intrigës œMassive, fragmentimi, dhe recriminationsâ € janë disa prej tyre. Një â € œvirulent jihadâ € smothers gjithë zërat e moderuar e fisit izraelit apo palestinez dhe vetëm ata që përkrahin xhihadi merrni për të mbijetuar si udhëheqës në shoqëri.

3. Kriza është një simptomë, jo një akt kryesor: Ky mendim është më i â € œIntegralâ €. Beck sheh këtë krizë si një simptomë e transformimit globale në vend të një akti mosmarrëveshje komunale. Ai e sheh ka disa nënrryma nën të kësaj krize. Ai mendon se njerëzit duan të shkëputet nga â € œpredator-preyâ € ngritur dhe kështu krizën. â € œOne i fuqishëm dhe i pamëshirshëm i tanishëm, shkaktuar nga fundi i Luftës së Ftohtë, është ngarje miliarda njerëzve për të shpëtuar ekzistencën Predator-pre nga format e feudalizmit sociale dhe psikologjike. Kërkimi është për kuptimin në një qëllim transcendent, kapur shpesh në forma puritane fetare apo tregon patriotike të loyalty.â padiskutueshëm € Një Tjetër përpiqet të tanishme për të thyer larg nga i tatimeve MKO â € œ-ismsâ €. Të gjithë njerëzit duan është një jetë laik, individi. Nuk është një e treta e tanishme e cila është kundër rritjes së materializmit â € "një botë ku paratë e prerjes së kombeve të zhvilluara, ndërsa të pazhvilluar Botës së Tretë, pa një qindarkë për të këmbimit për vakt tjetër. Aktuale e fundit është kundër të gjitha kombeve materialiste, qoftë Izraeli apo Kombet e Bashkuara ose ndonjë vend i zhvilluar në Evropë.

4. Kushtet shpërthyese janë shfrytëzuar për vetë-përfitim: Një tjetër e vërtetë e vështirë është, kushtet shpërthyese shfrytëzohen për vetë-përfitim. â € udhëheqësit œDemagogic dhe mashtrues të shtyrë statesâ € luajnë një rol të madh në këtë. Ka shumë individë të cilët shfrytëzojnë këto kushte dhe të manipuluar ata për përfitimin e tyre personal â € "Do të bëhet një motiv kapitalist apo një motiv politik. Si Don Beck e vë atë, â € œwe shpesh shohim efektet e dorës vrazhdë, apo njollosur pay-off ose dërgesë klandestine armëve ose tinëzare â € œdealâ € si individë mbrojnë publike persona me tregon devotshëm e entuziazëm fetare, krenaria etnike , ose identitetin kulturor. Salla e Turpit ka shumë candidates.â bashkëkohore € Që këto elemente janë të pranishme në të dy anët e vijës së gjelbërt, nuk ka terren të lartë moral në të dy shoqëritë.

5. Mbulimi mediatik i bën gjërat më keq: një situatë krize duhet të trajtohen me kujdes nga ana e mediave. Por mediat globale nuk është e tillë. Dhe ka shumë lojtarë në botë televiziv që duan të ngrihem në qiell TVR tyre se sa të jenë të shqetësuar në lidhje me duke nxitur ndjenjat e hakmarrjes dhe urrejtjes. Shumica e mediave merr anët â € "ajo është gjithmonë një € œusâ € dhe â € œthemâ € dhe nuk ka perspektivë të tretë. E kaluara është gërmuar në kurriz të ardhmen. Duke replaying incidentet e kaluara, ata e karburantit trazira të mëtejshme dhe për të inkurajuar implantimin e bombave vetëvrasëse. Beck thotë se kjo â € formatâ œbipolar € e mediave duhet të jetë dënuar me forcë dhe një pikë e re pamje e tretë duhet të ekspozuar. Beck e quan këtë një â € œflatlanderâ € perspektivë. Një perspektivë që është e padobishme për media apo njerëzit dhe shkakton vetëm trazirave të mëtejshme.

Beck Strategjia: Beck ka filluar me deklaratën e të vërtetave të vështirë në vend të afrohet problemin direkt. Në këto â € œHigh ego-involvementâ €, edhe pala e tretë â € œneutralâ € zërat humbasin si â € œcredibility dhe objektivitet në mendjet e ideologëve dhe extremistsâ të €. Edhe pse një botë plot institute janë të përfshirë në zgjidhjen e krizës, dhe të gjithë përpiqet për të gjetur gjuhën e përbashkët dhe ujërat shëruese të faljes, kriza mbetet dhe vazhdon të merrni më keq. Strategjia e Beck për problemin Isa i gjatë dhe përfshin marrjen në konsideratë të një shumë të aspekteve. Ne do të shikojmë në strategjitë e tij në tonë postin e ardhshme .

Kjo është një seri e posteve në krizën e Lindjes së Mesme. Ju mund të hyni këtu Pjesa I , Pjesa II dhe III Pjesa e postës, "Praktik integrale: Strategjitë integrale për krizën në Lindjen e Mesme - Fresh Iniciativa Nis Don Beck"

Lidhjet Referenca:

 1. Don Beck € œ Hard vërtetat dhe Fresh Fillimi: Një Strategji Bold, gjithëpërfshirës dhe Integrale për Lindjen e Mesme â €

2. Ray Harris: â € œ Shënime Integrale mbi / konfliktit arabo Izraelit â €

3. Nader Tha: â € œ Duke qenë një arab në Izrael: një perspektivë të Integrale nga brenda â €

Previous post:

Next post: