Hyrje

Integralism. Vështirë e saj për të përcaktuar Integralism si ajo është ende në fazat e tij emergjente. E thënë thjesht, Integralism është faza e ardhshme në evoluimin e ndërgjegjes njerëzore. Kjo është një linjë në zhvillim e mendimit që beson në një përqafim tërësor të çdo gjëje shumës.

Mendimi Integrali është një rrjedhë e re e filozofisë që propozon për të parë çdo gjë në kuptimin holistik, çdo gjë tjetër si një â € œholonâ € ose në tërësi. Shihet përmes lenteve Integrale, çdo gjë në Kosmos Isa pjesë e organik whole. nuk ka perspektiva lineare ose fragmentuara. Asnjë doktrina apo teori fikse. Ajo është, si Ken Wilber quan, â € œA Teoria e Everythingâ €. Është asperpectival, arational dhe holistike. Përkufizimi Sean M. Saiter është shpjegues: â € œIntegral është sjellë së bashku dhe në mënyrë strategjike që lidh të duket kontradiktore apo në dukje pikëpamjet divergjente, konceptet, praktikat në një përpjekje për të krijuar një realist, i realizueshëm, fluide, dhe â € dinamik ~meta-visionâ € ™ â € Ai përfshin në të çdo botëkuptim tjetër dhe perspektivë (e kaluara, zhvillim dhe të ardhmen), fusing së bashku â € œpartial truthsâ € për të formuar një, i realizueshëm, strategji reformuese realiste. Kjo është një â € œgrand unifikues theoryâ € në krahasim me një â € œgrand unified theoryâ €.

Integralism.com shqyrton aspektet e ndryshme të kësaj teorie emergjente â € "e drejtë historike, nga fillimet e tij të sapolindur në trendet aktuale të mutacioneve të mundshme në të ardhmen. Ne do të analizojnë shumë aspekte të menduarit Integrale, Qeveria Integrale, Integrale ekonomisë dhe politikës integrale.


Ku të fillojë?
Nëse jeni të ri për të gjithë konceptin e Integralism, këtu është një udhëzues se ku të fillojë:

Çfarë është Integrali? Kjo është një seri e posteve të eksploruar Mendim integrale, teoricienët integrale dhe teoritë e tyre. Nëse doni të dini përkufizimin e termit â € œIntegralâ €, ju mund të filloni këtu. Analizon seri

Tranzicioni dhe acausal kalimit që po ndodh tani
Kontributi kryesor Ken Wilber ndaj botës Integrale
Pesë Strukturat Jean Gebser së vetëdijes
Graves, Beck dhe Spiral Dynamics (SDI) dhe të menduarit të nivelit të dytë

Ne kemi shumë më tepër që vjen në këtë seri, e cila do të përfshinte çdo teori të shquar Integrale / theorist dhe kontributin e tyre për filozofinë.

Nëse â € œIntegralâ € është ende vullneti-o-the-wisp për ju, ju mund të kullosin nëpër faqet që analizojnë parashikimet apo vizionet e mundshme të një epoke Integrale: Elementet e një epoke Integrale â € "Pjesa I & Pjesa II - Këto faqe ofrojnë parashikime mbi atë se si Era integral do të jetë, përbërësit e saj, struktura e saj, shoqëror e saj të set-up dhe niveli i vetëdijes së popullit të saj.

Siç thuhej ndonjëherë, është më mirë për të arritur në një përkufizim duke eliminuar atë që nuk është e nevojshme. â € œNeti, Netia € si linjë hindu e mendimit do ta thërrasë atë. Integralism gjithashtu mund të përcaktohet nga ajo që nuk është. Pse Integralism nuk është Liberalizmi është burim i drejtë të dini se çfarë nuk është Integralism.


INTEGRALISM - Fillimet
Kur ka filluar Integralism? Kush janë mendimtarët pionier? Cili ishte motivi i tyre pas mbërritjes në një teori të tillë? Dhe si e bëri ata të arrijnë në atë? Kontrolloni Origjinë e Integralism për të gjetur këto jashtë.

Mendimtarët historike Integrale është një tjetër seri e posteve që delves thellë në historinë e filozofisë. Kjo e bën një udhëtimi në kohë poshtë vijës për të gjetur të gjithë mendimtarët, shkrimtarët e dhe filozofët që kishin â € œIntegralâ € në gjakun e tyre dhe exuded vetëdijen Integrale përmes veprave të tyre. Sri Aurobindo, Alan Watts, Jean Gebser, Pitirim Sorokin janë disa nga pak. Ndërsa Aurobindo paraqitur atë në serinë e tij në Yoga Integrale, Charles Maurras është megjithatë një nga firsts për të arritur në afat. Ken Wilber është thënë se ka tërhequr frymëzim nga Aurobindo, e ndjekur nga Don Beck dhe të tjerët.


Teoricienët Integrale
Duke filluar nga Aurobindo, shumë kanë kontribuar në vijën Integrale e të menduarit. Më të shquar në mesin e tyre është Ken Wilber â € œA cilit Teoria e Everythingâ € botuar në vitin 2000, solli një rrëmujë integral në shoqërinë amerikane dhe botërore. Aqal tij (Të gjitha Quadrants, të gjitha nivelet) Teoria është shumë popullor dhe shërben si një model për mendim Integrale.

Integralism.com jep një pasqyrë të të gjitha teoricienëve ekzistuese Integrale â € "nga e kaluara për të paraqitur në të ardhmen. Për të filluar me, ju mund të lexoni për:

Ken Wilber, Aqal tij, Rruga e tretë dhe Theory of Everything
Don Beck, Spiral Dynamics tij dhe ngjyrat e të menduarit
Integrale Politika Steve McIntosh dhe e ardhmja politike e planetit
Pesë Strukturat Jean Gebser e të ndërgjegjes njerëzore
Integralism Pitirim Sorokin dhe shoqata e tij me katolicizmin
Sri Aurobindo e Yoga Integrale dhe Vizioni Integrale
Alan Watts 'dhe mënyra zhvillim integrale e jetës
Henry Agustinit Katër versionet e Integrale
Charles Maurras, Francaise tij Veprimit dhe nacionalizmi Integrale

Ne kemi shumë më tepër vjen deri në teoritë integrale dhe teoricienëve. Stay tuned për të marrë një dozë të çdo gjëje.

Ken Wilber & Integralism: Ajo mund të thuhet se Integralism filloi si një lëvizje me Ken Wilber. Ai është një nga më të rëndësishme të mendimtarëve Integrale që jetojnë sot. Ne kemi diskutuar Teoria integrale e Ken Wilber në serinë tonë të posteve në Ken Wilber Revisited: Nga Wilber unë të Wilber V. Shikoni në postet tona në Wilber I, Wilber II, Wilber III, Wilber IV dhe Wilber V të dini në lidhje me thellësinë dhe aspekte të ndryshme / fazat e teorisë përbërëse e vetëdijes Wilber së. Ju gjithashtu mund të merrni një aluzion të kontributit Wilber ndaj lëvizjes Integrale në këtë post. Aqal ose gjithë Quadrants, të gjitha nivelet është shpjeguar në detaje këtu. Këto mesazhe gjithashtu ofrojnë një kritikë të mirë të veprave të Wilber së.


POLITIKA INTEGRAL
Vëmendje e veçantë i është dhënë për Politikë Integrale në këtë faqe. Me sferën politike enigmatik shumë çështje lokale, kombëtare dhe globale si ngrohja globale dhe luftës bërthamore etj, e kemi ndjerë të nevojshme për të edukuar lexuesit tanë në atë që një mënyrë e Integrale e tretë mund të bëni për skenarin e tanishme politike. Kontrolloni tonë Integrale Politikë seksion të dini më shumë.

Nën Politika Integrale, ne kemi analizuar çdo gjë nga Integrale Ekonomisë në Qeverinë integrale Bill Klinton dhe Xhorxh Bush. Për të filluar me, ju mund të lexoni për:

Politika Integrale: Rruga e tretë e zhvillimit Ken Wilber-së
Dimensionet Wilpert e të politikës Integrale
'Qendra Vital' Bill Klinton dhe Ndërgjegja Integrale
Depërtim Steve McIntosh në të ardhmen politike të planetit
Mënyra e tretë: një pamje të plotë të politikës Integral & Aqal
Nevoja dhe qëllimi i Qeverisë Integrale â € "Pjesa I
Nevoja dhe qëllimi i Qeverisë Integrale â € "Pjesa II
Nevoja dhe qëllimi i Qeverisë Integrale - Pjesa III
Integrale Ekonomi: Qëllimi dhe e ardhmja e një ekonomie bruz â € "Pjesa I
Integrale Ekonomi: Qëllimi dhe e ardhmja e një ekonomie bruz â € "Pjesa II
E ardhmja e Politikës Integral: Duke paradigmës integrale e masave

Feminizmi Integrale: Me çdo gjë duke kaluar nëpër një ndryshim të jashtëzakonshëm përmes lente Integrale, është e rëndësishme për të marrë një sy në fushën e shumë-debatuar të feminizmit. Çfarë do të duket Feminizmi Integrale si? Si do të shohin parimet femërores dhe mashkullores dhe "grua"? Sa e ndryshme do të jetë nga të parë, të dytë dhe vala e tretë e Feminizmit? Seri jonë e postimeve në Integral Feminizmit është një përgjigje për të gjitha këto pyetje:

Shpirti i femërore Integrale - Pjesa I dhe Pjesa II
Kur Mendimi Integrale takohet teorisë feministe - Pjesa I dhe Pjesa II

Shpirtërore Integrale: Spiritualiteti integral është një seri e posteve që analizojnë mendimin integral drejt një spiritualitetit integrale. Libri i Ken Wilber e titulluar, Spirituality Integrale diskutohet nëpër të gjitha postet dhe tregojnë nevojën për fe për të hedhur jashtë fasadës tashmë të pakuptimtë e metafizikës.

Integrale Shpirtërore Wilber së - Pjesa I: Feja Postmetaphysical dhe primordiale perspektivat
Integrale Shpirtërore Wilber së - Pjesa II: Wilber-Combs grilë
Integrale Shpirtërore Wilber së - Pjesa III: Wilber-Combs grilë
Integrale Shpirtërore Wilber së - Pjesa IV: Një Përmbledhje Kritik
Integrale Shpirtërore Wilber së - Pjesa V: Wilber përmes lenteve shpirtërore

Integrale praktike: integral praktike është një seri se si të zbatohen praktikisht Teoritë Integral për çështjet globale. Analizat Integrale praktike dhe diskuton mbi efikasitetin dhe fizibilitetin e një qasje integrale, pro dhe kundra dhe gjithashtu vështirësitë praktike të përfshira në një qasje të tillë. Seri tonë Integrale praktik kickstarted me aplikimin e teorisë integrale politikisht të tensionuar krizën e Lindjes së Mesme.

Lindja e Mesme kriza - Fresh Iniciativa Fillimi Don Beck - I
Kriza Lindja e Mesme - Don Beck Fresh Start Iniciativa - II
Kriza Lindja e Mesme - Don Beck Fresh Start Iniciativa - III

Një shumë më tepër është për të ardhur në Politikë integrale, të qëndrojnë tuned për këtë faqe interneti për të eksploruar më shumë në fushën.

Integralism. Vështirë e saj për të përcaktuar Integralism si ajo është ende në fazat e tij emergjente. E thënë thjesht, Integralism është faza e ardhshme në evoluimin e ndërgjegjes njerëzore. Kjo është një linjë në zhvillim e mendimit që beson në një përqafim tërësor të çdo gjëje shumës.

Mendimi Integrali është një rrjedhë e re e filozofisë që propozon për të parë çdo gjë në kuptimin holistik, çdo gjë tjetër si një â € œholonâ € ose në tërësi. Shihet përmes lenteve Integrale, çdo gjë në Kosmos është një pjesë e tërësi organike. Nuk ka perspektiva lineare ose fragmentuara. Asnjë doktrina apo teori fikse. Ajo është, si Ken Wilber quan, â € œA Teoria e Everythingâ €. Është asperpectival, arational dhe holistike. Përkufizimi Sean M. Saiter është shpjegues: â € œIntegral është sjellë së bashku një nd strategjike që lidh të botëkuptimeve me sa duket kontradiktore ose në dukje të kundërta, konceptet, praktikat në një përpjekje për të krijuar një realist, i realizueshëm, fluide, dhe dinamik â € ~meta-visionâ € ™ â € Ai përfshin në të çdo botëkuptim tjetër dhe perspektivë (e kaluara, zhvillim dhe të ardhmen), fusing së bashku â € œpartial truthsâ € për të formuar një, i realizueshëm, strategji reformuese realiste. Kjo është një â € œgrand unifikues € theoryâ në krahasim me një â € œgrand unifikuar theoryâ €.

Integralism.com shqyrton aspektet e ndryshme të kësaj teorie emergjente â € "e drejtë historike, nga fillimet e tij të sapolindur në trendet aktuale të mutacioneve të mundshme në të ardhmen. Ne analizojmë disa aspekte të të menduarit Integrale si Qeveri Integrale, Integrale ekonomisë dhe politikës Integrale too.

Ku të fillojë?

Nëse jeni të ri për të gjithë konceptin e Integralism, këtu është një udhëzues se ku të fillojë:

Çfarë është Integrale?

Kjo është një seri e posteve të eksploruar Mendim integrale, teoricienët integrale dhe teoritë e tyre. Nëse doni të dini përkufizimin e termit â € œIntegralâ €, ju mund të filloni këtu. Analizon seri

  • Tranzicioni dhe acausal kalimit që po ndodh tani

  • Kontributi kryesor Ken Wilber ndaj botës Integrale

  • Pesë Strukturat Jean Gebser së vetëdijes

Ne kemi shumë më tepër që vjen në këtë seri, e cila do të përfshinte çdo teori Integrale / teoricien i shquar dhe kontributin e tyre për filozofinë.

Nëse një € œIntegralâ € është ende vullneti-o-the-wisp për ju, ju mund të kullosin nëpër faqet që analizojnë parashikimet apo vizionet e mundshme të një epoke Integrale:

Elementet e një epokë Integrale â € "Pjesa I & Pjesa II - Faqet e T hese ofrojë parashikime mbi atë se si Era integral do të jetë, përbërësit e saj, struktura e saj, shoqëror e saj të set-up dhe niveli i vetëdijes së popullit të saj.

Siç thuhej ndonjëherë, është më mirë për të arritur në një përkufizim duke eliminuar atë që nuk është e nevojshme. â € œNeti, Netia € si linjë hindu e mendimit do ta thërrasë atë. Integralism gjithashtu mund të përcaktohet nga ajo që nuk është. Pse Integralism nuk është Liberalizmi është burim i drejtë të dini se çfarë nuk është Integralism.

Kur e bëri atë të gjithë të fillojnë?

Kur ka filluar Integralism? Kush janë mendimtarët pionier? Cili ishte motivi i tyre pas mbërritjes në një teori të tillë? Dhe si e bëri ata të arrijnë në atë? Kontrolloni Origjina e Integralism për të gjetur këto jashtë.

Mendimtarët historike Integrale është një tjetër seri e posteve që delves thellë në historinë e filozofisë. Kjo e bën një udhëtimi në kohë poshtë vijës për të gjetur të gjithë mendimtarët, shkrimtarët e dhe filozofët që kishin â € œIntegralâ € në gjakun e tyre dhe exuded vetëdijen Integrale përmes veprave të tyre. Sri Aurobindo, Alan Watts, Jean Gebser, Pitirim Sorokin janë disa nga pak. Ndërsa Aurobindo paraqitur atë në serinë e tij në Yoga Integrale, Charles Maurras është megjithatë një nga firsts për të arritur në afat. Ken Wilber është thënë se kanë tërhequr frymëzim nga Aurobindo, e ndjekur nga Don Beck dhe të tjerët.

Kush janë Teoricienët Integral? Çfarë ata ofrojnë?

Duke filluar nga Aurobindo, shumë kanë kontribuar në vijën Integrale e të menduarit. Më të shquar në mesin e tyre është Ken Wilber â € œA cilit Teoria e Everythingâ € botuar në vitin 2000, solli një rrëmujë integral në shoqërinë amerikane dhe botërore. Aqal tij (Të gjitha Quadrants, të gjitha nivelet) Teoria është shumë popullor dhe shërben si një model për mendim Integrale.

Integralism.com jep një pasqyrë të të gjitha teoricienëve ekzistuese Integrale â € "nga e kaluara për të paraqitur në të ardhmen. Për të filluar me, ju mund të lexoni për:

Ken Wilber, Aqal tij, Rruga e tretë dhe Theory of Everything

Don Beck, Spiral Dynamics tij dhe ngjyrat e të menduarit

Politika Integrale Steve McIntosh dhe depërtim në të ardhmen politike të planetit

Pesë Strukturat Jean Gebser e të ndërgjegjes njerëzore

Integralism Pitirim Sorokin dhe shoqata e tij me katolicizmin

Sri Aurobindo e Yoga Integrale dhe Vizioni Integrale

Alan Watts 'dhe mënyra zhvillim integrale e jetës

Henry Agustinit Katër versionet e Integrale

Charles Maurras, Francaise tij Veprimit dhe nacionalizmi Integrale

Ne kemi shumë më tepër vjen deri në teoritë integrale dhe teoricienëve. Stay tuned për të marrë një dozë të çdo gjëje.

Politika Integrale

Vëmendje e veçantë i është dhënë për Politikë Integrale në këtë faqe. Me sferën politike enigmatik shumë çështje lokale, kombëtare dhe globale si ngrohja globale dhe luftës bërthamore etj, e kemi ndjerë të nevojshme për të edukuar lexuesit tanë në atë që një mënyrë e Integrale e tretë mund të bëni për skenarin e tanishme politike. Shikoni seksionin tonë Integrale Politikë të dini më shumë.

Nën Politika Integrale, ne kemi analizuar çdo gjë nga Integrale Ekonomisë në Qeverinë integrale Bill Klinton dhe Xhorxh Bush. Për të filluar me, ju mund të lexoni për:

Politika Integrale: Rruga e tretë e zhvillimit Ken Wilber-së

Dimensionet Wilpert e të politikës Integrale

'Qendra Vital' Bill Klinton dhe Ndërgjegja Integrale

Depërtim Steve McIntosh në të ardhmen politike të planetit

Rruga Integrale e tretë: një pamje të plotë të politikës Integral & Aqal

Nevoja dhe qëllimi i Qeverisë Integrale â € "Pjesa I

Nevoja dhe qëllimi i Qeverisë Integrale â € "Pjesa II

Integrale Ekonomi: Qëllimi, fushëveprimi dhe e ardhmja e ekonomisë bruz â € "Pjesa I

Integrale Ekonomi: Qëllimi, fushëveprimi dhe e ardhmja e ekonomisë bruz â € "Pjesa II