Politika integrale. A është kjo një realitet? A është duke u praktikuar në botën e sotme? Kombet e zhvilluara dhe politikanët inteligjente mund të përgjigjet me një po dhe një jo. Konsiderohet me ndershmëri, Politikë Integral, si Zakariyya Is'haku e vë atë, është për pjesën më të madhe një emër € œA pa një € realityâ. Ajo është ekzistente në botën ishullor e filozofëve, [...]

comments } {973 komente}

Wilber dhe Shpirtërore Integral - Tema ka qenë shumë diskutuar që nga publikimi i librit të shpirtërore integral në vitin 2006. Shpirtërore Integrale vë në dyshim të ardhmen e spiritualitetit në një botë moderne dhe postmoderne ku â € œmetaphysicalâ € është jashtë kontekstit dhe racionaliteti refuzon gjithçka mitik. Seria e posteve në â € œWilber e Integrale Spiritualityâ € [...]

comments } {600 komente}

Spiritualiteti Integrale Wilber s â € "Pjesa II: Wilber-Combs grilë

21 korrik 2010

Spiritualiteti Integrale Wilber mund të kuptohet vetëm nëse analizohet në thellësi. Pjesa II e kësaj serie e posteve në Integrale shpirtërore do të merret me Wilber-Combs grilë, dallimet, ngjashmëritë dhe korrespondencën midis fazave / strukturave dhe shteteve të ndërgjegjes. Frymëzuar nga neni Frank Visser është (një rishikim i Spiritualiteti Integral), â € œLord, na japin [...]

Lexo artikullin e plotë →

Ken Wilber Revisited: Nga Wilber I të Wilber V â € "Wilber Fazës V

12 korrik 2010

Kjo është pjesë e pestë në serinë e posteve në pesë faza Ken Wilber e të teorisë Integrale, â € œKen Wilber Revisited: Nga Wilber I të Wilber Va €. Në postet tona të mëparshme, ne kemi analizuar dhe peshuar pro dhe kundrat e fazave të ndryshme Wilber s, nga Wilber I, II, Wilber Wilber III dhe IV Wilber. Ky post [...]

Lexo artikullin e plotë →

Ken Wilber Revisited: Nga Wilber I të Wilber V â € "Faza IV Wilber

Maj 16, 2010

Kjo është pjesa e katërt e një serie të posteve në pesë fazave të teorisë Ken Wilber së ndërgjegjes njerëzore. Në postet tona të mëparshme, kemi analizuar fazat e para, dytë dhe të tretë të Wilber dhe shpjegimin e tij se si vetëdija e zhvilluar nga Pleromatic për Realitetin Përfundimtar. â € Mesazhe œKen Wilber Revisitedâ € gjithashtu hedhin [...]

Lexo artikullin e plotë →

Ken Wilber Revisited: Nga Wilber I të Wilber V â € "Wilber Faza III

13 Maj 2010

Kjo është pjesa e tretë e një serie të posteve në Ken Wilber dhe fazave të teorive të tij në zhvillimin ndërgjegjes njerëzore. Në postet tona të mëparshme mbi Wilber I dhe II Wilber, ne diskutuam mbi evolucionin e teorisë Wilberian dhe ideve. Pas ynë në Wilber Unë kryesisht e fokusuar në periudhën romantike-Jungian [...]

Lexo artikullin e plotë →

Ken Wilber Revisited: Nga Wilber I të Wilber V â € "Wilber Faza II

Maj 12, 2010

Kjo është pjesa e dytë e një serie të posteve në pesë faza Ken Wilber është e teorisë Integrale. Ndërsa pas ynë e mëparshme në seri peshonte pro dhe kundrat e fazës Wilber e I (ose, siç është quajtur, Wilber I), posti i tanishëm do të eksplorojë Fazën Wilber e II, veçanërisht i famshëm e tij Projekti i Atman. [...]

Lexo artikullin e plotë →