Интегрална политика. Дали е тоа реалност? Дали истиот се практикува во денешниот свет? Во развиените земји и интелигентни политичари може да се одговори со да и не. Смета искрено, интегрална политика, како Zakariyya Ишак вели, е во најголем дел ги Име € OEA без realityâ €. Што е постои во изолирани светот на филозофите, [...]

comments } {973 коментари}

Wilber и интегрална Духовноста - Темата е многу разговараа од објавувањето на книгата Интеграл духовност во годината 2006. Составен Духовност ја доведува во прашање иднината на духовноста во модерната и постмодерната светот каде â € œmetaphysicalâ € е надвор од контекст и рационалност отфрла се што митски. Серија натписи за интегрална Spiritualityâ € â € œWilber е [...]

comments } {600 коментари}

Интегрален Духовност Wilber е â € "Дел II: Wilber-Комбс Решетки

21 ЈУЛИ 2010 година

Интегрален Духовност Wilber може да се сфати само доколку се анализира во длабочина. Во Дел II од оваа серија на постови на Интеграл Духовност ќе се занимаваат со Wilber-Комбс Решетки, разликите, сличностите и преписката на фази / структури и состојби на свест. Инспириран од член Френк Висер е (преглед на Интеграл духовност), â € œLord, да ни даде [...]

Прочитајте го целиот напис →

Кен Wilber колумнист: Од Wilber I до V Wilber â € "Wilber Фаза V

12 Јули, 2010 година

Ова е петти дел од серијалот на постови на пет фази Кен Wilber е на Интеграл теорија, â € œKen Wilber колумнист: Од Wilber јас да Wilber VA €. Во нашите претходни постови, анализирани и се мери добрите и лошите страни на различни фази Wilber, од Wilber јас, Wilber II, Wilber Wilber III до IV. Овој пост [...]

Прочитајте го целиот напис →

Кен Wilber колумнист: Од Wilber I до V Wilber â € "Wilber фаза IV

16 мај 2010

Ова е четвртиот дел од серијата натписи за петте фази на теоријата на човековата свест Кен Wilber е. Во нашите претходни постови, ги анализиравме на првата, втората и третата фаза на Wilber и објаснување за тоа каква е свеста развиена од Pleromatic до крајната реалност. â € œKen Wilber Revisitedâ € мислења, исто така фрлаат [...]

Прочитајте го целиот напис →

Кен Wilber колумнист: Од Wilber I до V Wilber â € "Wilber Фаза III

13 мај 2010

Ова е третиот дел од серијата на постови на Кен Wilber и фазите на неговите теории за развој на човековата свест. Во нашите претходни постови на Wilber Wilber I и II, зборувавме за еволуцијата на Wilberian теорија и идеи. Нашиот мислење на Wilber јас се фокусираше првенствено на Романтични-Јунговите период [...]

Прочитајте го целиот напис →

Кен Wilber колумнист: Од Wilber I до V Wilber â € "Wilber Фаза II

12 Мај, 2010

Ова е вториот дел од серијата натписи за пет фази Кен Wilber е на Интеграл теорија. Додека нашата претходниот пост во серијата се мери добрите и лошите страни на Фаза Wilber е јас (или, како што се нарекува, Wilber I), актуелната пост ќе се истражуваат Фаза II на Wilber, особено неговата позната Проектот Атман. [...]

Прочитајте го целиот напис →